Sunday, July 19, 2009

kek kukus dan kek bakar

mlm smlm kan kitorg *mak.. cik cikin.. cik cidah.. en cidin* wat kek kukus... ni la hasilnyer..;) sedappppp.. resepi dapat dari mak ngah cik cikin.. oohh lupa.. kitorg buat satu kukus dan another loyang bakar.. malas nak kuakan lg satu kukus.. *padahal ayah dh kuakan.. malas nak basuh bekas sbenarnyer*

ni yang masak guner kukus... *4 jam yer kawan-kawan.. sila tahan ngantok kamu!!!!*

ni lak kitorg bakar.. yg bakar dia kering sket.. yg kukus dia lembut ngn basah sket.. *sebabkan bancuhan kek ni adalah utk bancuhan kek kukus.. maka.. amik mase 1 jam gakla masaknyer.. *tepi masak dulu.. after 1/2 hour br yg tengah masak.. kire tepi tu garing sket la sbb kitorg pkai gula hangus cair*


ni lak gamba kitorg ms hv late lunch smlm kat pizza hut.. budak kayer *cidin* belanjer..;P macih cidin...:):) lenkali blanjer lg yer..;)

cik cikin ngn en cidin..;D

mak tersayang ngn cik cidah..;D

9 comments:

honeylanz said...

sedapnye cake tu..hehhee..share la resepi nye sekali ;)

cikin said...

hehehe... nnti shikin wat n3 resepi dia yer..;)

Dilla Zaidi said...

lamenyerrrr...tak singgah kat umah cikin...wa,,masuk2 jek da jamu mate ngan kek...i laik kek....eh, tag bentuk kek tu dilla amik ye...tak pernah pun dpat tag...tapi amek mase sket ye cikin nak letak kt blog dilla cume mintak izin amik...TQ,TQ....

As said...

rajin nyer dia masak... cam best jer tgk cake tuh... rajin ya masak...

asleenda said...

maner kek kukus cik cikin ni...
tak smpai2 lg nih....
slah alamat ker...
errrrr....
hehehhe...

[yAN!e][pUTraJAya] said...

tidak menahan melihat kek itu dik uit....

hadoi..meleleh ayaQ liur dengan deras sekali di tekak akak...hahha

cikin said...

dilla,

hehe.. amik2 dilla.. takyah sesegan..;)


as,

hehehe.. tetiber mood satu gumah ni nak buat kek.. tu yg gotong royong buat tu.. hoho..;P


asleenda,

hahahaha... tula.. rasa salah alamat la..:P *dia wat return delivery kat mulut cikin* hohohoh..;P


kak yanie,

hehhe.. mcm ayaq terjun ye derasnyer..;P

Ika Razak said...

ha.. ika dah agak dah yang ni la mak kak cikin.. :)

cikin said...

hehehehehe...;) jumpa pasni tego tau..:) kekadang mak akak tak perasan.. ;)