Friday, October 30, 2009

love..??? cute + lawakkk.. hehehe..;)

mmg lawak... hehehe...;)

video

IBU H1N1 sudah dijumpai..!!!!

akhirnyer... dapat juga dikenalpasti...
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^

pesanan utk semua..:)

~ Jawablah talipon dengan menggunakan telinga sebelah kiri...

~ makanlah ubat dengan tidak menggunakan air sejuk......

~ minum lebih banyak air pada pagi hari, minum lebih sedikit pada malam hari...

~ waktu tidur yang paling baik adalah jam 10 malam bangun jam 5 pagi...

~ jangan terlalu cepat berbaring setelah minum ubat...

~ ketika battery HP tinggal satu bar, jangan angkat telepon kerana radiasi meningkat hingga 100 kaliganda...!


Teruskan pesan ini kepd orang-orang yang kita sayangi... dan yakinlah bahwa kebaikan hati... tak akan pernah merugikan kita. sharing is caring..;)

sarapan ngn mak n ayah..:)

ari ni mak cuti.. tp td mak singgah ngn ayah kat opis.. nak anta kamera cikin sbb sok nak g wedding cik nurul.. *ptg ni dh selamat jd isteri org dah.. insyaAllah amin..:)* pas anta kamera tu.. mak ayah ajak g sapan lak.. rezeki kan.. ape lg.. ceq pun ikut la.. org nak blanje kan.. *walopon pg td dh sapan roti* heheheh..

teh tarik satu..!!! hehehe

urmmm.. yummy.. pepagi dh makan bihun soto.. hohoho..;P



gamba semuer dr pakcik google yg hensem.. hohoho..;P

morning exercise...tomeiiiii..

hehehe.. comei... jom2 exercise.. leh cepat kurus nih.. ;P

video

Thursday, October 29, 2009

balik lambat..

hari ni pas maghrib baru leh balik.. td kner sediakan folder utk steering comm mtg.. mmg kner anta kat mmbers ptg ni gak.. material + contents dapat lmbat tu yg lewat sediakan folder tu.. sian fariez sbb dia kner compile.. bis sediakan + distribute dlm kul 6.30pm.. tu pon fariez tak balik lg dr distribute.. dia kner g annexe *lua dr building menara tm nih*

so, sbbkan dh lewat.. jdnyer tunggu la maghrib dulu.. karang takut tak sempat nak maghrib lak.. huhuhu.. tp takpe.. lehla betenet jap.. rayau2 gumah kenkawan.. hehehe..;P


erm.. td g makan2 kat tony roma's @ gardens kat mv.. macih akak ham sbb belanjer td.. :):) kenyang makan beef td..;P hehehe..;)


tony roma's @ garden mv



ni starter kitorg.. time lapar bawang goreng celup tepong pun sodappppp + licin.... hehehe..;P

ni yg sayer pilih td.. yg merah2 tu sos tau.. ;P alhamdulillahhh.. kenyang sesangat... thanks kak ham..:):)
note: gamba2 smuer dari pakcik google.. ;)

"The Golf Balls" -- Well Worth Reading again if you have read it.


When things in your life seem, almost too much to handle,
When 24 Hours in a day is not enough,
Remember the mayonnaise jar and 2 cups of coffee.

A professor stood before his philosophy class
And had some items in front of him.
When the class began, wordlessly,
He picked up a very large and empty mayonnaise jar
and proceeded to fill it with golf balls.

He then asked the students, if the jar was full.
They agreed that it was.

The professor then picked up a box of pebbles and poured
them into the jar. He shook the jar lightly.
The pebbles rolled into the open Areas between the golf balls.

He then asked the students again if the jar was full. They agreed it was.

The professor next picked up a box of sand and poured it into the jar.
Of course, the sand filled up everything else.
He asked once more if the jar was full. The students responded with a unanimous 'yes.'

The professor then produced two cups of coffee from under the table and poured the entire contents into the jar, effectively
filling the empty space between the sand. The students laughed.

'Now,' said the professor, as the laughter subsided,
'I want you to recognize that this jar represents your life.
The golf balls are the important things - family,
children, health, Friends, and Favorite passions –
Things that if everything else was lost and only they remained, Your life would still be full.

The pebbles are the other things that matter like your job, house, and car.

The sand is everything else --The small stuff.

'If you put the sand into the jar first,' He continued,
'there is no room for the pebbles or the golf balls.
The same goes for life.

If you spend all your time and energy on the small stuff,
You will never have room for the things that are important to you.

So...

Pay attention to the things that are critical to your happiness.
Play With your children.
Take time to get medical checkups.
Take your partner out to dinner.

There will always be time to clean the house and fix the disposal.

'Take care of the golf balls first --
The things that really matter.
Set your priorities. The rest is just sand.'

One of the students raised her hand and inquired what the coffee represented.

The professor smiled..
'I'm glad you asked'.

It just goes to show you that no matter how full your life may seem,
there's always room for a couple of cups of coffee with a friend.'

Please share this with other "Golf Balls"
I just did.......

*********************

ari ni kua lambat 4 minit.. but alhamdulillah.. manage to smpi opis kul 7.30am.. ;)

Wednesday, October 28, 2009

gedebukkkkk... sakitnyer..

smlm jatuh kat bilik air.. sakittttt... jatuh terduduk ngn nyaris2 nak telentang.. sib baik sempat tahan ngn tangan.. jd xdela kepala tekene lantai.. huhuhu sakitnyer hanya Allah je yg tau.. harap2 family in law tak denga cikin jerit smlm.. hohoh.. malu je kalo dorg denga.. ari ni dh start rasa sakit... jalan pun rasa sakit.. duduk lg la.. tp tahan... muker control cool... tp sakitttt.. huhuhuu..

en suami.. nnti beli keta yg tinggi sketla..;P

huhu.. keta en suami cikin yg skrg ni mmg lower giller.. td ms nak sentuh2 'touch n go' tu tak sampi lak.. knerla tarik hand break.. lepas gear n bangun sket br smpi.. huh.. malu jer.. sampi terhantuk kepala kat atas tingkap tu lak.. herot berot dh tudung jdnyer.. huhu.. "en suami.. nnti kiter beli keta yg tinggi sket yer..;P " sblm2 ni pun mmg tak smpi tp still bole cover lg sbb xyah smpi kner lepas gear + tarik hand break.. "kuakan kepala sket je" *sian org comei cm cik cikin nih.. hohohoho..;P

erm.. pg td tersesat sket kat dlm kampung.. patutla tak jumpa2 masjid kerayong.. guper2nyer dh telepas simpang.. huhuhu..

call en suami tanyer dia.. "kalo kat jln *xingt name jln tu* lame lg ke nak smpi masjid??"
en suami : "uih tu dh lepas simpang tu.. pusing balik cr pintu gerbang belok kiri.. tak dapat bg tau tau"

alhamdulillah jumpa gak gerbang tu.. tula bahana pasang lagu kekuat smpi mata fokus ape bende pon tak tau.. hohohoh..;P

Tuesday, October 27, 2009

awalnyer..!!!

kul 7.20am td msg en hubby : dah sampi..:)
en hubby: awalnyer sampi..

heheheh.. brtolak cm smlm gak td.. 6.30am.. tp sbb kenkonon dh tau sket2 jalan.. leh la bawak laju sket.. takdela cm smlm bawak 70/60/80 je.. dok pon lane satu je sbb takut telepas exit.. ari ni leh bawak 100/120/130.. yeahhhh... tp was2 gak bila nmpak signboard tu.. so, sik tuka2 lane 3,2,1 je *m'ti org kater :cmaner la pompuan nih bawak keta.. skejap sni skejap saner.. hohohoh..;P*

semalam.. guper2nyer en hubby terambil map utk balik gumah MIL ms nak kuakan keta.. sib dia email ayat2 hikmah tunjuk jalan during lunch smlm.. hohohoh..:P ms drive tu, muker kner tayang cool.. jgn gabra *malula kalo org tau kiter tgh cm nak tesesat kan.. heheh..;P* kenkonon ms belek2 kertas tunjuk jalan tu cm bacer bender lain la.. hehehe..;P *cover* alhamdulillah... selamat smpi.. cumer bila nak sampi simpang masuk bukit kerayong tu tersasar sket.. so, kner u-turn balik la kan.. hari ni...??? insyaAllah ok kot.. aminnn... hehehhe..;)

Monday, October 26, 2009

vroommm.. vrommmm..

ari ni g kjer bawak keta en abg.. minggu ni gerak dr klang.. so, jauhla kner drive g kjer kan.. pkul 6.30am dh betolak n kul 8am br sampi menara tm.. huh lame sungguh jem kat subang.. plus gabra bawak keta yg tak penah bawak.. plus tak tau sgt jalan *takut sesat* padahal hubby dh banyak kali tunjuk jalan.. 2kali gakla tepon hubby.. n dia cl sekali + berkali2 msg.. hehehe.. alhamdulillah.. tak sesat... selamat sampi jugak kat opis nih..;) balik ni lg satu prob nak kner bedepan.. "tak ingt jalan nak ke umah mak mertua".. hohoho.. sib ari tu dh lukis map.. insyaAllah ok kot.. aminnn... *kalo sesat patah balik g umah mak s'diri la kan.. pastu en abg silala jemput yer.. hehehe..;P* ~jgn mare cik abg..;P

Friday, October 23, 2009

Dial 112 not 999 from your mobile!!!

It's 112 not 999!

A young lady was robbed and slashed on the face two days ago in Taman Desa.
She just got off from her car and was in front of her friend's house pressing door bell.. She saw a motorbike with two men coming toward her direction, but she thought they were security guards. Then before she knew anything, one of the men has already slashed her face with a knife and grabbed her bag. She didn't know it was a cut until she touched her face and found out it was bleeding. She was screaming out of shock. One of the man came back (they were already on the motorbike and ready to leave) and tried to slash her again. Luckily she was able to hold on his hand to stop the attack. At that time, her friend came out to check what happen and the men quickly ran away.

The cut was 9 cm long and 1 cm deep. Now those robbers' tactic is to hurt you first before they rob you so that you are handicapped and can't resist them. Even later there are someone to help, they have to rescue you first instead of chasing them. Please be alert all the time and take every precaution measure you could. Emergency Number: Please be aware the Emergency Number worldwide for GSM Mobile (012, 013, 016, 017, 019) is 112 and not 999.

You can dial 112 even without a Sim Card. If you find yourself out of coverage area of your mobile network and there is an emergency, dial 112 and the mobile will search any existing network to establish the emergency number for you. Do share this important info with your family members and friends.

yeay.... more picas from shah..;)

thanks shah..:):) suke2.. hehehhe... kenkawan nak tgk picas ms kenduri 3rd oct tu bole g kat sini ya..;)

pahlawan dolu2.. hohoho..;P

with bunger2.. *ohh nmpak kak yati (kawan mak) kat blakang..;P*
with abg2 n adik2..:)

with member opis..;) macih datang korang..:):)

dengan kawan2 sekolah doluuu..;)

dgn d' selera.. best la korang..!!! hehehehe..;)

Thursday, October 22, 2009

haha.. baby ni mmg kelaka..;P

comei je baby ni.. mmg kelaka.. hehehe..:):)

video

double A can do that..??

hohoho.. conclusion from this iklan = want to get cute face..??? then use double A.. ;P


video

Wednesday, October 21, 2009

Marriage proposal, must watch..!!!

hehehe... sian makcik tu.. penat promote anak terune dia.. hohoho..;P

video

Tuesday, October 20, 2009

HAHHAHA...KANTOI NAK PESAN PIZZA..

Rakaman Percakapan telepon pesanan Pizza tahun 2850

Operator : terima kasih anda telah menghubungi Pizza Hot, boleh saya
bantu....

Pelanggan : heloo, saya nak pesan Pizza

Operator : Saya perlukan no I/C encik untuk memproses permohonan seterusnya.

Pelanggan : OK, sekejap. No nya : XXXXXX-XX-XXXX

Operator : Ok Encik Rahmat ,berumur XX tahun, encik tinggal di Jalan Hang Tuah no.66, Seksyen 66/66D, Shah Alam. nombor telefon rumah : 03 77777777, No pejabat : 03 55555555 ext 999 dan no telefon bimbit : anda 016-6666666, encik menelefon dari mana?

Pelanggan : dari rumah, eh dari mana kamu tahu semua no tel saya?

Operator : Oh, kami dihubungkan terus ke database pusat.

Pelanggan : Oklah, saya nak pesan Seafood Pizza - pakej family

Operator : Itu bukan idea yang bagus encik

Pelanggan : kenapa pulak?

Operator : Dari medical record cik , encik memiliki tekanan darah tinggi dan kolesterol yang berlebihan dari paras normal.

Pelanggan : Jadi awak rekemenkan apa?

Operator : Mungkin encik boleh pesan Low Fat Hokkien Mee Pizza

Pelanggan : Erm, macamana kalau saya tak suka pilihan tu?

Operator : Hmmm minggu lalu pakcik baru pinjam buku yang berjudul "Popular Hokkien Dishes"dari perpustakaan negara di Jalan Tun Razak.

Pelanggan : Ok lah. Ikut jek la. So, berapa harga pekej family yg saya pesan tadi?

Operator : Tapi pakej family kami takkan cukup untuk anak encik yang berjumlah 7 orang .., jumlah keseluruhan adalah RM80.00

Pelanggan : Takpe, cukup tu. Ok Saya akan bayar dengan kad Visa saya.

Operator : Owh, saya rasa encik patut bayar cash sebab had limit kad Visa pakcik dah tamat dan ada outstanding bil di Maybank sebanyak RM4050.00 sejak bulan Ogos lalu , itu belum termasuk caj denda untuk tunggakan bayaran bulan rumah encik.

Pelanggan : Uih? Oklah, saya ke ATM untuk withdraw duit sebelum penghantar pizza sampai , ke rumah saya.

Operator : Owh, rasanya pilihan itupun tak mungkin sebab rekod akaun encik dalam kesemua empat bank iaitu Maybank, BCB, Ambank dan Public Bank menunjukkan baki kurang dari RM1.00

Pelanggan : Cis! Sudahlah! Hantar aja la pizza tuh, saya bayar cash kat sini. Berapa lama Pizza akan di hantar?

Operator : sekitar 45 minit encik, tapi kalau encik rasa terlalu lama dan tak suka menunggu, encik boleh ambil sendiri dengan motor kapcai pakcik.

Pelanggan : APA ????

Operator : Menurut catatan kami, encik memiliki motor kapcai tahun 2015 dengan no pendaftaran BWW 2114 betul kan pakcik?

Pelanggan : Cis! Melampau betul! Celaka gile. Sape bagi bukak rekod org lain sesuka hati ni? ada yg nak kena belasah ni??!!

Operator : Hati-hati dengan apa yang encik ucapkan. Takkan encik dah lupa tarikh 15 Mei 2010 pakcik pernah kena tahan lokap sebulan sebab bercakap kasar dan cuba menyerang seorang polis di Plaza ALam Sentral, Shah Alam.

Pelanggan : (Terdiamm... .)

Operator : Ada nak tambah yang lain encik?

Pelanggan : Takde, eh tapi kalau pesan pakej family ada percuma 2 botol coca cola kan?

Operator : Betul encik, tapi menurut catatan kami encik ada juga mengidap DIABETES, jadi kami tidak mau mengambil sebarang risiko.....

Pelanggan : KURANG AJAR!!!!!!!! !!!!!!! BATALKAN SAJA SEMUA!

Operator : Terima kasih atas panggilan pesanan encik, untuk sebarang
komen, kritikan dan pandangan, encik boleh mengisi form online pada
website kami,username dan passwordnya tercetak pada bahagian bawah
kotak pizza yang encik pesan... terima kasih kerana telah menghubungi
Pizza Hot....

saya dh kembali bersekolah.. opsss bekerje.. hehehe..;)

lamenyer coti... bila lamer2 coti ni cm malas nak g kjer kan.. satu minggu kat umah mertua ape rasa..?? ermmm ok je.. best je... leh buat kawan la.. kamcengggg..!!!! cumer... tak berani nak landing satu bantal cam mak s'diri.. tak lama lg bole kot.. hohohoho..:P ngn adik ipar tu mmg kamceng abis.. rasa cm dia lak kakak kita adik.. hheheheheheh..;P

ermmm.. ari tu kat umah lelaki pkai baju songket kaler biru cair.. sweeetttttt je tau kitorang... hahhahahaa *puji s'diriiii tu* kat saner meriah gak... siap ade silat milat.. pastu baling2 gula2 kat bebudak.. pelamin kakak2 ipar yg buat.. cntikkkk mmg kretip la dorg.. ;)

*pada semua yg mendoakan kelancaran majlis.. time kasih tau korang..:):):) sayang koranggg..:):)*

Friday, October 09, 2009

weeee... dapat satu keping pic dr shah..;)

macih shah..:):) suke bangat sama ini pic.. macih22222... hehehehe..:):):)

korang yg masih tecari2 photog yg best n debommm contact la shah nih.. mmg best la dia.. heheheh..;) *shah.. saya dh promote awk nih.. bg la sekeping lg picas sayer ngn hubby yer.. hahahahaha..;P*

ahad ni..:)

ahad ni insyaAllah majlis bertandang kat gumah mertua..:) moga segalanya berjalan lancar.. aminnnn..:):) oo yaa.. tema kat saner biru muda.. ;) seminggu kat saner.. kirenyer hari selasa, 20 oct br start keje balik.. kirenyer hari selasa la br leh ber on9..

******************

sayer start keje hari rabu lepas, 7th oct.. kire smpi hari ni la koje.. gamai la yg tanyer nape xcuti lelamer.. pengantin maner bole balik keje awal.. g la amik cuti lg.. hohohh..:P kali ni sayer cuti seminggu start dr 12 - 19 oct.. hehehe... kire br bebetul cuti jd pengantin la kan.. hehehehhhh..;P kk.. selamat bercuti cikin..!!!! jom g klang..;P kalo sesaper yg smpi ke jln hj mahfuz, bukit kerayong, klang tu.. lawat2 la sayer yer.. hehehe... cakap je nak jumpa isteri en junid anak pakcik dorman.. hahahahahah..:P:P

gamba kat dewan..

ni ada sikit picas ms kat dewan hari tu.. macih caterer ngn team mak andam yg membanting tulang cantikkan dewan tu.. macih semua..:):)


ni la pelamin sayer..;) cake tu caterer bg.. macih2..;)


ohhh mak andam telupa nak letak red carpet.. huhuhu.. tp xpela.. hehe..;)

yg pegang kiras tu la cidah..:):) yg pkai bj biru tu mak andam saya..;)


macih ina *my cousin* sbb sudi pegangkan payung.. hehehe..;P nnti wedding u dec ni i pegangkan payung yer..;P

ni ngn mak ngn ayah tersayang..:):) macih mak ngn ayah..:):) sayang bangat sama kamu.. heheh..:)


jom makan bersopan2.. heheh..;P

langsir yg mak buat..;)

macih mak.. sbb watkan langsir yg sgt222 cantik utk wedding cikin ari tu.. suke sgt2222.. hehehehe..;)

ni kat dlm bilik..:):)

ni kat depan... *sila abaikan barang yg sepah2 tu.. hohoho..;P

kat depan lg.. hehehe..

ni kat pintu bilik..:):)

smlm celeb oct's bday kat opis..;)

pe lagi.. kitorg pon begambo sakan la dulu sblm bg kat bday boy n gurl kan.. hehehhe..;P

me n jen..;)

appy bday..;)

iera n ika..;)

jen tukang bawa kek yg dh nyala candle.. hehehe..;P

Thursday, October 08, 2009

inai.. inai..;)

cik cikin *eh.. bole bahasakan diri cik lg ke ek.. bantai jela.. hohoho.. ;P* nyer inai simple je.. abg wan pkaikan kat tgn.. cidah pkaikan kat kaki.. hehehe..;D


ni sblm nikah.. tgh dok dlm masjid.. begambo2 dulu.. hehehe..;)
lg picas kat leenda.. thanks leenda sbb sudi dtg hari tu.. hhehee..;)

Wednesday, October 07, 2009

terima kasih..;)

salam semua.. saya nak ucap banyak2 terima kasih kepada semua pihak yg sudi dtg memeriahkan lagi majlis saya pada 3 oct 2009 yg lalu..:) terima kasih semua..;)

terima kasih juga kepada semua pihak yg turut turun membanting tulang bg menjayakan majlis saya ini.. terima kasih..;)


sementara tunggu saya ul picas.. leh tgk kat blog ika nih.. hehehe..;)