Thursday, July 30, 2009

appy bday to my dear c's.. cik cidah..;)

hehe.. appy bday dear..:) moga panjang umur.. dimurahkan rezeki selalu.. cepat bertemu jodoh... sentiasa dalam lindungan dan rahmat Nya.. kekal bahagia selamanya..aminnnnn...:) luv u lotsssss..;)

tada.. choc fudge for her..;)

happy bday cidah..;) they miss the 'h'.. wahidah..

slice for you all frensss.. hehehehe..;P ohhhh flowers tu cidah dapat from her boss.. cute kan.. jeles i.. hehehehe..;P *En Tunang.. saya nak flowers gak.. huhu* ;P

jeng.. jeng.. gamba control cun ngn cidah's cake n flowers..;)

mau ke klang la..!?!

jom.. jom.. moh kiter ke klang lg sabtu ni.. nak g checking kad kawin ngn bunting.. pastu nak amik additional order kat kedai 'cintaku'.. pastu nak g pilih kotak untuk kek bahulu tu.. pastu kalo sempat nak discuss ngn mak andam kejap.. TAPI.. td br pas call mak andam.. dia kater minggu ni dia ada kat area bangsar la plak.. huhuhu.. dh la cik cikin sabtu ni nak settle hal kat klang.. tetiber dia ada kat sni lak.. hmmm.. org nak tgk baju.. baju smuer kat klang.. kalo dia kat sni.. jumpa xdapat tgk baju watpe kan.. kan.. kan.. hohohoh..;P *ohh sungguh kurang sopan cik cikin nih..;P*

papepun.. harap2 smuer urusan berjalan dengan lancar... aminnnn...:)


next month.. duit akan mengalir bak air terjun.. sbb nak kner bayar 80% duit caterer ngn duit photog.. huhu..;P ehhh.. TAPI ada juga duit akan turut masuk dlm akaun cik cikin *selain gaji* bulan depan.. "duit hantaran" jeng.. jeng.. jeng.. hohohohoho..;P macih cik abang..;)

Wednesday, July 29, 2009

pic for my banner..?!?

hehehe.. td adik cik cikin br je pas edit gamba kitorg utk letak kat banner... macih cidah..:) love ya'.. n realllllyyyyyyy love d' picas yg u edit.. marveles sgt2...;)

ni pic asal..:)ni setelah di edit bagai.. *siap pkai songkok.. ngn baju melayu kaler same ngn cik cikin lg.. hehe* ;) terror kan cidah..;) luv u c's..;) pic ni yg akan hantar kat org buat banner tu..;P
ni saje jer cidah watkan utk cik cikin..:) cantik kan..;) hehehehe.. macih cidah..:) sayaaaaangggg bangat sama kamu..;)


ohh ya.. esok b-day cidah..:) appy bday dear..;) may all ur wishes and dreams 'll come true.. moga panjang umur.. murah rezeki.. dan dirahmati Allah selalu..:) sayanggggg bangat sama kamu..;)


p/s: kalo sapa2 berminat utk learn how to cut pic cm cik cikinnyer tu.. sila la g kat sini yer..;) ada banyak toturial Photoshop kat sni..;)


ooohhh bundle of awards from timmy..;)

thanks timmy.. skali dapat banyak skali.. hohoho..;P *pungut cikin.. pungut...*








and all this award i want to pass to my frensss yg ada kat list follower tu..;) thanks frennsss...;) jgn lupa dtg my wedding on 3rd oct nnti kat KL ya..;) hehehe...;)

Tuesday, July 28, 2009

award from ika..:)


thanks ika for the lovely award..;) cik cikin pun nak bg award ni kat smuer kenkawan yg ada kat list follower cik cikin..:) thanks cheer my day frenssss..;)

tag from anaklaut


huhu.. sorry lambat buat tag ni anaklaut.. ;P sebenarnya, homework ini cik cikin dah terima lama, cik cikin minta maaf pada anaklaut kerana lambat menyempurnakan homework ni.. jangan denda cik cikin ya...! ;)

1. Bekas kekasih saya adalah : - yg pertama dan insyaAllah yg terakhir - En Tunang tersayang..;)

2. Saya sedang mendengar :- lagu 'jika' kat blog anaklaut..;P

3. Mungkin saya patut : gosok baju sekarang..

4. Saya suka : bila org sekeliling saya happy..:) dan org yg saya sayang happy...:)

5. Sahabat-sahabat baik saya : smuer saya sayang..;)

6. Saya tak faham : nape sayer lmbat sangat dapat surat dr HR..??? tunggu bulan 12..??? huhuhu..:(

7. Saya kehilangan : kawan opis saya.. elly last kjer kat TM ari ni.. huhu

8. Ramai yang kata : saya comeii..?!?!? *ooohhh sungguh perasanla kamu cikin..;P*

9. Cinta itu adalah : bahagia..

10. Di suatu tempat, seseorang sedang : tgh cuci muker..

11. Saya akan cuba : buat yg terbaik dlm smuer segi.. bucu.. lereng.. bukit.. heheh..;)

12. Ayat SELAMANYA membawa maksud : hingga ke hujung nyawa..

13. Telefon bimbit saya :comei cm tuannyerrr.. ahakksss..;P

14. Bila saya terjaga dari tidur : alhamdulillahhh.. saya masih diberi peluang untuk bernafas lg tika ini..:)

15. Saya paling meluat bila : ntahhh...

16. Pesta/Parti adalah : bising... gamai orang...

17. Haiwan yang paling comel yang pernah saya temui ialah : rabbit.. kucing.. koala.. anak ayam.. anak itik.. beruang.. smuernyerla..:)

18. Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah : semua peringkat saya suka..;)

19. Hari ini : m'tilah lg baik dr smlm.. ;)

20. Malam ini saya akan : gosok baju utk pki g kjer esok..

21. Esok saya akan : pergi kjer...

22. Saya betul-betul inginkan : segalanya berjalan lancar... aminnnn...:)

23. Ketika saya lihat wajah saya di hadapan cermin pagi ini : comeinyer budak nih...!!! hahahahhaha..;P *tolong jgn meluat yer.. sape lg nak puji kalo bukan diri s'diri kan..;P*

24. Pusat Membeli belah atau arked permainan : g mid valley la.. dekat gn gumah.. hoho..

25. Makanan barat atau Jepun : smuer taram.. asalkan halal dan menyihatkan..:)

26. Bilik yang terang atau gelap : kalo nak tdo.. gelap la.. kalo berjaga.. terangla..:)

27. Makanan Segera adalah : makanan yg ada depan mata n bole terus ngappp jer..;P

28. Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang : hehe.. jelesla tu..;P

29. Siapa yang anda mahu TAG: sapa-sapa yg sudi.. silalah wat yer..;)

BMI - get this from kak has..:)

thanks kak has for the info.. skrg cik cikin nak kongsi ngn kamu smuer lak.. heheh..;P

*copy paste from kak has*

Body Mass Index (BMI) can be used to indicate if you are overweight, obese, underweight or normal. It will, however, overestimate fatness in people who are muscular or atheletic. Because of these problems, this body mass index calculator shows extra statistics to help you be informed and judge your own body compared to others of the same height and age. Also offered are average weight and height charts and Body Mass Index charts, which show data you just can't find anywhere else.

Women tend to believe they look their best at values between 20 to 22 and men are usually satisfied with a BMI of 23 to 25. If your BMI is between 17 to 22, your life expectancy is longer than average. You don't need to lose weight.
If your BMI is between 23 and 25, you are not considered overweight by most people. But if your BMI is 26 or more, that's not good.

Source from here and here
if sape nk kira sila click link di atas ye.
mine is 21.3kg/m2 ;)

farewell elly..

hari ni last day pn elly yg baru kawin ni kat TM.. sedih lak.. br nak mesra bagai.. elly dh pindah.. *cik cikin kan br je pindah kat tkt 6 tu* tp.. its gud for her to join gov kan..;) kalo cik cikin dapat peluang yg lg baik pun cik cikin akan tingglkan TM gak kot.. huhuhu.. ;P

kat sni cik cikin nak ucapkan kat elly.. moga success selalu.. jgn lupa kitorg yg kat TM nih.. jgn lupa dtg wedding cik cikin nnti yer..;P pastu nak minta maaf atas segala salah silap sepanjang perkenalan kita.. maaf kalo ade terkucil hati ker dlm kita gurau2..;) mohon halal segala makan.. minum.. ilmu.. segalanya la.. :) all d best dear..:) n jumpa lg nnti.. kita jumpa kat lua ke nnti.. foya2.. *opsss lupa pn elly dh ada suami..;P* hehehhe..;)

cik cikin ngn elly..;) frenss selamanya..:D

elly with hadiah from us..;P *ni hadiah dr atas meja kami - kira adiah instant la nih* huhu.. dia kner g lapor diri awal kat gov.. all d best dear..;)

ooohhhh... ni picas masa kitorg lunch td.. makan nasi arab *with ayam yg besar tu - kongsi ngn kak rina 'tudung ijau'.. elly kongsi ngn ika* kak rina bawak nasi impit gak td.. sedapppp...;) *membesar bagai di pam2 la cik cikin.. huhu*

picas wedding elly ;)

congrats dear..:) moga kekal bahagia hingga k akhir hayat.. aminnn...:)

kitorg begambar dulu sblm gerak g wedding elly.. cik cikin gn ika gn yana..;)

jom click.. click lg..;P ni cik cikin ngn yana..:)


jom begamba lg.. hehehe..;P

wuhuuuu.. jom begamba lg... hohoho..;P

cik cikin gn pintu gerbang..;)

sweet kan dorg..;) pn elly n hubby nyer.. en sabiq..;)

moga kekal bahagia selamanya.. aminnn..;)

cantikkan pelamin dorang..:) *oohh cmner la pelamin ku nnti.. huhuhu*

pas makan.. kita begamba lagi..;P *mala.. lyn.. ika n cik cikin* ;D

Monday, July 27, 2009

naik 3 kg..??? cmner leh jd nih..!!!

waaaaaa... waaaaa.... waaaaaaa.... td timbang berat badan.. jarum penimbang tu sgtla jeles ngn cik cikin.. adeke patut dier gi tunjuk nombo 48..?!!!!!??? saje carik pasal jela penimbang tu.. ntah2 penimbang tu rosak.. *yeeeee btulllll... mmg penimbang tu rosak..!!!* hampas gas betulla penimbang tu.. dh la kner baya doposen.. tunjuk lak angka yg tak sepatutnyer.. tunjukla nombo 40 ker.. 38 ker.. br la cunnnn sket.. hohoho..;P *ayat taknak terima kenyataan*

sooo.. mmg kamu harus berdiet cik cikin!!!! sila kurangkan makanan berdaging yer utk elak byk toksin... kurangkan kapasiti nasi yer.. nnti makin betambah lak lelemak kamu..!!! pastu lepas ni knerla mkn nestum tetiap hari *cik cikin susah nak trima oat* pastu sila main DDR tu 2 kali seminggu yer.. tak pun g window shopping ker.. kasi tawaf itu mall tujuh kali.. br leh bg segala lemak tepu di badanmu ini cair mair.. wahhahahaahah..;P

ooohhhh td br pas buat kek SUPER MOIST CHOC yer...;) *maner pegi semangat kekobaran dietmu cikin* buat kek ni sbg nak penuhi permintaan Pn Elly yg br kawin tu.. dia teringin nak makan.. so.. kita layankan jela.. hehehhe..;) tp ni kek yg simple jer.. yg cpat lg mudah.. takde nak ayak2 tepung ke.. cairkan choc ke.. potong2 badam ker.. just simple yg SEGERA punya...;P campurkan air.. telur.. butter.. tepung segera.. mix222.. then bakar.. tadaaaaa... SIAP SUDAH!!! skejap je..



choc moist ala2 sedap.. hasil tangan cik cikin... hehehehe..;P

sedappppp... lembut jer...;)

p/s: oooh saya hutang resepi kek kukus.. insyaAllah ada masa nnti cik cikin type resipi tu yer..;)

Sunday, July 26, 2009

wedding elly

hari ni insyaAllah nak g wedding elly *member kat opis* ngn ika.. yana.. ngn mala.. pastu kitorg meet jenab kat tol maner ntah.. cik cikin nih tak tau jalan.. kner harapkan mala jela.. hohohoh..;P *mala sesat.. kitorg pun sesatla ;P* but hopefully everything berjalan lancar.. aminnnn..;)

will update d' wedding picas nnti yer.. ;)

buah2an tempatan..?!?

btul.. tak tipu.. kat pasar mlm td smuer gerai buah jual buah2an tempatan je.. buah rambutanla.. mata kucing la.. manggis la.. betik la.. belimbing la.. jambu la.. ooohh lupa.. ade satu gerai ni jual buah oren ngn anggur.. tp sket jer.. jd.. kitorg beli buah tempatan je la td.. ngn cempedak goreng.. mmmmm.. nyummyyyy...:D *jom sokong barangan tempatan..;)*

balik dr pasar mlm.. kitorg pun ngadap la makan buah2 nih sambil tgk tayangan tv3 ngn channel 108 *industan*.. duer2 citer tangkap leleh berjurai air mater.. huhuhuh.. abis tisu dikerjekan mak ngn cik cikin.. huuhuhuhuh..;P

cik cikin nangis dengan penuh gaya... hhuhuuhuhu.. *heheh*

Friday, July 24, 2009

nak kner lempang ke..?!?

Sapa suruh kacau ..kan dah kena ….cute nyer muka dia..;) kucing tu comeiii jer.. gemokkk.. best kalo dapat peluk kucing tu.. hehehe.. ;D

video

Thursday, July 23, 2009

ni cikin kongsi.. petua nak cepat kurus..!!!

ni dapat dr pakar penasihat diet cik cikin.. *hohohoho.. siap ade pakar tu..;P*

kata kak ita,
"kalau cikin nak cepat kurus.. nnti ms bulan ramadhan nnti sahur la oat ngn soya..:) soya mmg utk diet.. and oat leh tolong mudahkan kiter buang lelemak tu" "tp kner amalkan selalu la"

"oooo... brape banyak ye kak ita nak kner makan oat tu" -skali cik cikin tekelua soklan yg tak patut di tanyer..:P

"hhahahahhaha..." "agak2 leh mengeyangkan la cik adik oiiii"


hehe.. so kenkawan smuer.... jom makan oat ngn soya yer pasni..;) insyaAllah kita akan kekal sihat dan langsing selalu..;D tp jgnla bila time berbuka korang melantak sakan lak yer..;P *huhu.. cikin tak suker oat.. tp demi kekal sihat dan melangsingkan badan.. tepaksela try2 makan oat nih.. huhu*

Wednesday, July 22, 2009

jomla temannnn...

jomla korangggg... jomla kiter samer2 berdiet... jomlaaaaaa... *kelip2 mater n buat muker cm kucing comei montel kat n3 bawah nih..;P*

tgk kak has dh start ngn 'peralatan lompat2' nya.. buat cik cikin bersemangat lak nak melompat2 nih..;P cikin nyer 'peralatan lompat2' ni dulu maner ntah.. dh buang kot.. huhu..

cik cikin oiiii... bilala nak buat tarian lemah gemalai atas DDR tu.. dh berabok dh kat gumahhh... kan main DDR tu leh kuruskan badan *kalo hang main leh la kurus.. kalo tak.. maner nak turunnyer kadar lomakan yg kt badan tu.. knerla main DDR selalu yer* huhuhuh..:P tppppp... mode malas nak exercise nih mmg tak dapek den nak lawan la.. huhuu..

sape MALAS senaman angkat tangannnn...!!!! hehhehe...;P *cik cikin angkat tangan tinggi2*

Tuesday, July 21, 2009

makan.. makan.. makan..

walopon poser.. tp kalo bila berbukanyer menu dah berganda-ganda.. idokla kamu akan kurus wahai cik cikin..!!!!

td.. berbuka nasi goreng ayam.. pastu mak beli rambutan merah ngn kuning..

pastu pas balik dr ceramah.. ayah bawak balik nasi lomak lak.. wahhh mmg tegang la perut cik cikin..!!! *cidin... kakak mu ini perlukan kamu utk habiskan juadah kat umah.. huhu*

tak mo jd cenggini... waaaa.. waaaa... waaaa... takmoooo... *tp makan laju jer.. cemaner* huuhuhuu..

Fadhilat jadi isteri - sumber dari cik eiza :)

ni cik cikin dapat dari cik eiza kita..;) meh kita kongsi sama2 ya..;) *benda baik kan elok dikongsi bersama*


Untuk mendapatkan keberkatan dan keredhaan Allah Subhanallah Taala untuk muslimah adalah terletak pada tanggungjawab/ peranan isteri terhadap suami.

Antara tanggungjawab yang wajib untuk isteri mendapat lebih pahala adalah seperti dibawah :-

1. Memberi/membuat segelas air untuk suami
Fadhilat : mendapat pahala puasa sunat 1 tahun

2. Menyedia/memasak makanan yang mengenyangkan suami
Fadhilat : mendapat pahala haji dan umrah

3. Perkhidmatan yang diberi pada suami
Fadhilat : mendapat pahala yang tidak putus-putus

4. Menghamilkan benih suami
Fadhilat : mendapat pahala syahid

5. Isteri mandi Junub dengan suami
Fadhilat : pahalanya seperti sedekah 1000 ekor kambing pada fakir miskin

6. Suami meninggal dunia dahulu dari isteri dan meninggalkan anak
Fadhilat : Isteri mendidik anak itu menjadi seorang yg soleh/orang yang berguna dengan didikan agama yang sempurna. Maka suami tetap mendapat pahala dan menjadi benteng dari api neraka. dan sekiranya isteri berkahwin lain, suami yangg meninggal itu tetap dapat pahala sekiranya didikan Isteri pada anak-anak berterusan dengan baik.

7. Isteri yang memandang suami dengan harmoni dan menyukakan
Fadhilat : seolah-olah berzikir kepada Allah

8. Sekiranya seorang isteri meninggal dunia dengan keredhaan suaminya
Fadhilat: terus masuk syurga!

Monday, July 20, 2009

nasi lomakkkkk..

ari ni mak ngn ayah g denga ceramah lg kat surau..*israk mi'raj*.. ari ni depa bawak nasi lomakkkk... smlm bawak pulut ngn kuah durian ngn bihun gorenggg... huhuhu.. punah harapan cik cikin mau diet... hehehe..;P memuler tu teguh gak la.."xpela mak.. cikin diet.." tp bila lama sangat ajakan mak tu.. pe lagi.. cik cikin pun trus g dapo amik sudu.. ngaaaaapppp trus.. ;P

pica taken from pakcik google..;) *berjasa sungguh pakcik google nih* ;P

ni pulut durian.. *lebih kurang cmnila yg ayah bawak balik smlm* pic ini taken from omaq.org *macih*

ooohhh.. not invited...

im not invited..??? hmm.. takpe..;) smuer bloggers hv their right terhadap their blog kan..:) dan saya respect her decision.. maybe ada some of her writing quite p&c for me and other bloggers to read it..:D or maybe only me 'not invited'...;P saya paham.. kan kiter satu bangunan.. maybe sesi luahan rasa tak dapat dijalankan dengan berkesan jika saya membacanya.. wahhahahaa..;P *giller sadis ayat* but anyhow.. saya xkisah.. my relation with her in real life *at TM* is the main matter.. so far.. alhamdulillah.. kitorg ok jer..;) buddy.. buddy lg..;) *ohh adakah hanya cik cikin yg berperasaan begitu.. harap perasaan saya betul.. hohohoh* but kalo saya ada terkucilkan hati si penulis itu, mohon maaf dipinta ya..;) *masih pening.. ape yg cik cikin dh wat yer.. td kat tpt kjer ok jer* or maybe empunya blog mmg nak private kan blognya..;) *sila respect org lain punya pilihan cik cikin!!!! yaaaaa saya akurrrr* hehehehee...;P

dlm gumah ni terbau2 cempedak yg dh masak ranum yg cik yati *jiran kami yg baik hati* bagi td.. sedapppnyerrrr... xsaba nak tunggu ayah kopekkan cempedak tu.. hhehhe..;D

Sunday, July 19, 2009

kek kukus dan kek bakar

mlm smlm kan kitorg *mak.. cik cikin.. cik cidah.. en cidin* wat kek kukus... ni la hasilnyer..;) sedappppp.. resepi dapat dari mak ngah cik cikin.. oohh lupa.. kitorg buat satu kukus dan another loyang bakar.. malas nak kuakan lg satu kukus.. *padahal ayah dh kuakan.. malas nak basuh bekas sbenarnyer*

ni yang masak guner kukus... *4 jam yer kawan-kawan.. sila tahan ngantok kamu!!!!*

ni lak kitorg bakar.. yg bakar dia kering sket.. yg kukus dia lembut ngn basah sket.. *sebabkan bancuhan kek ni adalah utk bancuhan kek kukus.. maka.. amik mase 1 jam gakla masaknyer.. *tepi masak dulu.. after 1/2 hour br yg tengah masak.. kire tepi tu garing sket la sbb kitorg pkai gula hangus cair*


ni lak gamba kitorg ms hv late lunch smlm kat pizza hut.. budak kayer *cidin* belanjer..;P macih cidin...:):) lenkali blanjer lg yer..;)

cik cikin ngn en cidin..;D

mak tersayang ngn cik cidah..;D

Saturday, July 18, 2009

dh kurus ker..?

belum lagi.. sedang dalam proses nak kuruskan badanla nihhh *walopon makan kadang2 fail utk berdiet* huhuhu.. td g menguruskan badan.. pastu dlm kul 4pm pegi mid valley lak.. bersiar2 ngn my mom.. cidah n cidin.. pastu singgah kat pizza hut utk hv our late lunch *ooohhh diet ku fail lg* tp kali ni cik cikin berjaya tahan diri dari minum air berais byk2.. tak sampi suku gelas pun cik cikin minum air berkabonat tu... hohoho..;P *amat berjaya okeyyyyy*

pastu jalan2 lg.. beli barang sket2.. pastu before maghrib balik gumah.. *teserempak ngn ayah ms ayah nak g surau*

currently kitorg tgh bertungkus lumus nak buat kek kukus.. *percubaan petama bg keluarga kami ni.. chaiiyoookkkkk!!!!*

Friday, July 17, 2009

primavera..?1?

hehehe.. bile sebut primavera korang tebayang ape ek..? name sedap kan.. lembut jer.. ni bukan kasut yer.. jauh skali nama painting.. or makanan.. yg cik cikin nak ceriter ni bout system primavera.. kire utk build project la.. td pi denga briefing dia.. yg ni utk version 6 nyer. impressive gakla.. interesting sgt.. and easier to provide report for project.. click saner click sni.. there u go.. report siap.. nak pattern ape.. smuer ade..;) hope pasni jgn la tekial2 nak guner system ni *memuler mmgla lembap siput kan.. tp hopefully within 1 wk leh la guner ngn jayanya walopon xcemerlang sgt lg* -taknak la bos pandang rendah kat kiter kan.. kan.. kan... hohohoh..:P

hmmm.. last system yg cik cikin blaja sblm primavera ialah SPSS *untuk provide data n report untuk research* blaja basic dlm kelas research awal thn lepas.. pastu blaja s'diri *pepandai cemerlang dok tekan button saner sini smpi xtau kua data ape* hohoho.. but lelamer understand la kan.. n manage to siapkan my group research project and my final project paper *dapat A tau* hehe..;)

hope i get A utk primavera too.. hehehe.. ;)

kenaper cik cikin kemas bilik filing lvl 6sw

kenaper..?
saya suker tolong org..:) -dapat pahala kan..;)

kenaper..?
tunggu gak sejak ari cik cikin pindah sni.. tp xde org pun yg peduli ngn bilik tu *cik cikin peduli sbb tiap2 hari lalu bilik tu utk masuk bilik solat -dalam bilik filing ada satu bilik utk solat- lgpun korang xrimas ke bilik filing korang besepah mcm TONGKANG PECAH..?!? *cik cikin dulu kat lvl 45 smuer buat ngn susun s'diri je.. br teratur.. senang smuer org nak cr barang*

kenaper..?
sbb sayer rimas tgk barang besepah..

kenaper..?
sayer mmg sukarelawan..

kenaper..?
sayer ringan tulang kot..!?!

kenaper..?
bole tolong kuruskan badan sayer..!!!

kenaper..?
Allah dh bukakan pintu hati saya untuk kemaskan bilik tu..;)

kenaper..?
untuk kegunaan dan kemudahan bersama.. apa salahnya membantu kan.. ;)


hehe.. kini terjawab sudah kenaper cik cikin kemas bilik filing tkt 6 tu..:) harap xda org sakit ati cik cikin kemaskan bilik tu.. *wink.. wink*

oohhh tidak dilupa kepada yg sama2 menjayakan hasrat mengemas bilik filing ini.. cik jenab.. pn elly.. n pn asiah..;) -thanks all... really appreciate ur help..:D

Buat Pedoman Bersama

Jika kamu memancing ikan....
Setelah ikan itu terlekat di mata kail,
hendaklah kamu mengambil ikan itu....
Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia
semula ke dalam air begitu saja....
Karena ia akan SAKIT oleh kerana bisanya
ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.

Begitulah juga ..........

Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang...
Setelah ia mulai MENYAYANGIMU
hendaklah kamu MENJAGA hatinya....
Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja....
Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu
dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu......

Jika kamu menadah air biarlah berpada,
jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia
begitu teguh.... cukuplah sekadar keperluanmu....
Apabila sekali ia retak.... tentu sukar untuk kamu menambalnya semula....
Akhirnya ia dibuang....

Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan
lagi....
Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya....
Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu
istimewa....
Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN bukan
mudah bagi kamu untuk menerimanya......
akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya.

Sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga
ke akhirnya....

Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi...
yang kamu pasti baik untuk dirimu.
Mengenyangkan. Berkhasiat.
Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain...
Terlalu ingin mengejar kelezatan.
Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya.
Kamu akan menyesal.

Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan.....
yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu.
MENYAYANGIMU... MENGASIHIMU...
Mengapa kamu berlengah,
cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain.
Terlalu mengejar kesempurnaan.
Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang L ain
Kamu juga yang akan MENYESAL....

lebih kurang pkul 12 stengah pagi td...

sesi luahan rasa berlangsung.. segala drama spektra keluar.. this drama drag smpi nak dekat kul 2am.. hehe..;) ayat cik abg mmg syahdu.. terharu jer... thanks abang..:) saaaaaaayaaaaaannng abang..:)

Thursday, July 16, 2009

menu berbuka cik cikin..;D

salam semua..:) ari ni cik cikin berbuker.. air masak.. buah rambutan.. buah manggis.. asam pedas kepala ikan merah.. ikan goreng ngn nasi..;) *ooohhh menu 'diet' cik cikin mmg mengancam....!!!!! hohoho* tak dilupa juga pada ayam panggang yg cidah beli..!!! hehe..;P

muler2.. bacer doa... pastu minum air masak dulu... haus222..

pastu makan rambutannnnn.. manisss.. sedapppp...:)

pastu makan manggis.... lemakkkk berkrimmmmmm...

asam pedas kepala ikan merah yg meletopssssss...:) *mak buat*

ngn ayam panggang... ni cidah beli.. :D urppp.. alhamdulillahhhhhhh...:)


p/s: cmner nak diet kalo time berbuker org dok raikan ngn juadah sesedappppp... hehehehe..:P
p/ss: smuer picas kat atas.. smuer amik dr pakcik google.. tak sempat nak snap.. hohoho..;P

Gambar mikroskopik tentang badan kita. Tak boleh dilihat dengan mata kasar!

Gambar-gambar berikut telah dirakam menggunakan mikroskop elektron pengimbas (SEM). Saiz mikro organ-organ badan manusia telah diperbesarkan sebanyak lebih kurang 250 000 kali ganda.

vilus pada usus kecil

telur/ovum dengan sel korona

sperma di atas telur/ovum

sel kanser paru-paru

sel darah merah

neuron purkinje (lapisan pada otak)

hujung rambut yang pecah

embrio manusia berusia 6 hari (warna keperangan)