Thursday, August 20, 2009

Ahlan wasahlan ya Ramadhan..:)

Marhaban ya Ramadhan
Bulan dimana nafas kita menjadi tasbih
tidur kita menjadi ibadah
amal kita diterima dan do'a kita di ijabah

Sungguh cantik kain plekat
dipakai orang pergi ke pekan
Puasa Ramadhan semakin dekat
silap dan salah mohon dimaafkan

Berharap padi dalam lesung
yang ada cuma rumpun jerami
harapan hati bertatap langsung
cuma terlayang n3 ini.

Sebelum cahaya syurga padam
Sebelum hidup berakhir
Sebelum pintu taubat tertutup
Sebelum Ramadhan datang
saya mohon maaf zahir dan batin semua....:)

selamat menyambut Ramadhan semua..:) moga amalan Ramadhan kali ini menjadi lebih baik dan peroleh lebih keberkatan dari tahun sebelumnya.. aminnn..:):):)

10 comments:

honeylanz said...

mohon kemaafan juga andai kata ada tersilap kata ;)

selamat berpuasa!

As said...

selamat menyambut ramdhan cikin... Mohon ampun & maaf kalo ader silap & salah...
Semoga ramadhan thn ni membawa seribu keberkatan kepada kiter

caluk@cencaluk said...

selamat tgk anak bulan he he

cikin said...

kak has,

cikin pun mohon maaf andai ada tersilap kata..:):) selamat berpuasa juga..;)


kak as,

selamat menyambut ramadhan juga kak as, cikin pon mohon maaf andai ada salah silap yer..:) aminnn... moga Ramadhan kali ini membawa seribu keberkatan dr tahun sblmnya kepada kita..:)


caluk,

hehehe.. caluk g tgk ke.. hohoho..;P

Ika Razak said...

selamat menyambut ramadhan.. :) mintak maaf ek kalo ade salah n silap..

Precious said...

Semoga kita insaf dan perbanyakkan amalan di Ramadhan ini. Selamat berpuasa.

cikin said...

ika,

selamat menyambut ramadhan juga utk ika..:) akak pun minta maaf gak andai ada salah silap ya..:)


precious,

aminnnn... moga segala amalan baik kita diterima dan diberkati Allah..:) selamat berpuasa juga..;)

Miss Shareeda said...

hi sheqyn..
slamat bepuasa... ;)

dilla-ady said...

amboi pandai rupenye cik cikin kite ni berpantun..blaja mase kena minang dulu ke?hikhik

same la ye cikin, mintak maaf sume la ye..n salam ramadhan..

cikin da lame le tak ke blog dilla, windu tau nk bace komen cikin..busy ye?

cikin said...

shareeda,

selamat berpuasa juga..;)


dilla,

hehehe.. dilla, tu copy paste dr email je.. hohooh..;P samela kiter yer.. 0-0 tau..;) yeke..? hehehe.. pergi je.. cume kekadang xsempat nak letak komen.. *opis skrg ni sik xkua greenlight je* hoohohoh..;P salam ramadhan juga buat dilla sekeluarga..;)