Friday, June 05, 2009

Pindah

org kat tkt 6 dh start pack2 barang sbb tpt depa dh nak kner renovate ujung minggu nih.. once kat bawah siap.. cik cikin ngn bos kat 45 ni knerla turun tkt 6.. wohohoho.. SAME LEVEL ngn MAK TERSAYANG tu.. mak opis kat wing utara.. n cik cikin wing selatan.. hehehh..

cikin : "mak.. kiter satu level la nnti"
mak : "baguslah.. senang mak nak ajak balik.. xdela lame sgt mak tunggu kat klinik zarif tu" gabussshhh.. kan dh kner serangan sindirin mak tu.. hehe..:P

Oppss adekah tetiap petang biler nak balik nnti mak akan tepacak depan meja cik cikin utk pastikan cik cikin turun parking same2 ngn dia.?!? atau adekah cik cikin yg tepacak depan meja mak utk pastikan mak juga turut turun same2..?!? *mak pun slalu gak lambat turun..:P kire dua2 penah jd pak pacak kat depan klinik zarif yer..:P*


"To love your job but don’t love your company..
Because you may not know when your company stops loving you.."

so, ayah cik cikin pesan.. time masuk kjer.. wat kjer.. time balik.. balik je.. xyah kobar2 lg wat kjer.. korang je yg loyal.. company ntah loyal ntah tidak..!! > hoho.. ayat nasihat ni dikuakan bila my mom xpuas hati bila prestasi dier dapat sket.. xdela sket sgt.. atas 90% ok la kan.. tp yg dier xpuas hati sbb org yg TUUUUTTTT lg tinggi dr dier.. so.. lu pk la sendiri yer..!!

8 comments:

ainulfadz said...

cikin awak keje TM ek??department mana? saya keje TM gak kt annexe1

cikin said...

yup..:) ye ker...? alahaii.. dekat dh tu.. hehe..:D syer kat menara tkt 45s.. bhgn hsbb.. awk lak bhgn maner..

dh leh date2 nih.. hehe..:)

dilla-ady said...

tul tu cikin, sy stuju ngan nasihat ayah awk tu...sy pun bru jek kena mcm mak awk..kite keje macam nak giler, berkobar2, bersemangat, lebihkan company dari segala2nya tetiba ada budak part time masuk dapat gaji sama lak mcm sy sedangkn sumenye saya yg ajar..sedih sgt boss wat sy camtu..

rasa tak dihargai. rasa nak benti jek.sy akan ingat nasihat ayah awak tu sampai bile2..

cikin said...

uishh.. sungguh TAK PATUT!!! mmg tak patut.. klu cikin pun akan rasa cm xdihargai..

a'ah.. time balik kiter balik je.. klu kiter sakit bukan depa smuer tolong kiter pun.. family kiter gak yg tolong..

ainulfadz said...

saya kt annexe1 lvl 16.bgn transmission.saya ada jgk buat projek HSBB.

cikin said...

ooo... yg dekat ngn bhgn Pn Haslin tu ker..? kecik dunia ni kan..:):)

cikin said...

eh silap.. yg tu annexe 2.. kitorg slalu gak mtg kat saner kan..

ainulfadz said...

Pn Haslinoryati GM CSO ke? kenal tp saya ND wholesale. kiranyer fiber & back bone HSBB tu department saya la buat sblm handover ke department IPCORE.disbb kan HSBB ni la asyik balik kol 11mlm je..huhuhu