Saturday, June 06, 2009

New Camera for Myself

yeeaaayyyyy... bought a new camera for myself but bayar guna my mom's credit card la td.. xbawak cash.. *n sayer xda ct card* hehe.. monday shikin bayar yer mak..:D

sbb kan camera lame cik cikin diernyer screen tu dh rosak.. *kalo repair screen tu bole pkai kot* dan amatlah malas sesangat nak g kedai btulkan *tunggu mood dtg baru nak g kdai* n cik cikin denga klu nak btulkan lg untung beli baru.. so, td kat mid valley pas mkn2 ngn mak ngn cidin ngn cidah.. terlalu la kat tpt yg ada promotion camera *CAMERA: SPECIAL PRICE ONE DAY ONLY!!! 6 JUNE 2009!!!* ape lagi.. cik cikin pun beli la satu.. "OLYMPUS U1040".. camera ni bknla baru pun.. around early this year kot.. harge dier RM666.. in mkt skrg dlm 799++ kot.. ms march ari tu price dier around 899++ (but not incld package yg cik cikin dpt ni.. kire cik cikin untung sket la kot)

Package yg cik cikin beli td contains of :
.:: Lithium Ion Battery - ni dia bg 2 pcs
.:: Lithium Ion battery charger: Li-40C (1 set -ngn power cabel ++)
.:: AV cable
.:: USB cable
.:: OLYMPUS Master 2 software CD-ROM
.:: tali
.:: kain pengelap kasi camera cik cikin bekilat
.:: Camera case
.:: Written guarantee
.:: Manual BI & BM
.:: microSD attachment: MASD-1
.:: Nikon coolpix yg tpt letak camera klu malas nak pegang
.:: torch ni klu xcukup terang pkai la bende alah ni - buat lampu time blackout pun ok gak..;P
.:: free 120 prints 4R/5R @ fotokem
.:: 50% rebate for 3pcs print for textures 12"x18" @ fotokem - ni ada kat MVC, KLSentral etc..

it comes with 3 colors ~ silver, black and gold ~ n cik cikin pilih silver..
p/s: harap2 ok la camera ni.. tgk review pasai camera ni smuer cm puji smpi terangkat je.. hohoho..:p

pesanan kepada cik camera : berbaktilah kepada cik cikin dengan bersungguh-sungguh yer.. hasilkanlah gamba yg cun2 walopun keadaan masa tu xdela cun pon.. hehehe..:P

7 comments:

Annaster said...

wah dia beli kamera baru.. cantiknya...=)

cikin said...

heheheh... macih2..:):):) *sengih lelebar*

caluk@cencaluk said...

hu hu mampu beli kamera tikam aje

cikin said...

huhu.. kamera dh rosak.. tu yg tepakse beli baru tu..

caluk@cencaluk ni bikin org serba salah lak.. hehe :P

Arya E-ra said...

Shikin..brape MB camera nie..

Arya E-ra said...

Shikin..camera u ni brape MB yer..

cikin said...

nazirah.. cikinnyer 10mb..:):)