Saturday, June 06, 2009

Pesanan mak..!!

td masa tgh tunggu nak bayar brg2 dapo kat carrefour MVC, borak2 la ngn mak.. pastu ntah cmner leh la plak tekeluar 1 petua utk org pegnen nih..!!! wohohoooo... makk... anak mak ni blom lg kawin.. br betunang jer..:P tp gud info gak..:) sharing is caring kan.. so jom cik cikin share yer..:D

petuenyer/nasihat kot.. pape jela.. :
"mak cakap.. or org tuo2 cakap.. xelok klu kiter beriya nau beli2 kan brg2 utk baby ker.. pilih name ker.. *senarai nama yg panjg xpe kot* buat pape la utk baby masa baby tu still dlm awal kandungan / belum proses pembuatan lg (ni korang paham kan).. seelok2nyer segala preparation utk baby tu kiter buat bila baby dh masuk 7 bulan ke atas dlm kandungan.."

bila pk2 balik.. btul gak.. sbb awal2 tu kiter xtau ape yg akan terjadi kan *nauzubillah utk perkara yg xelok*

korang ade detail pasal mender nih tak or petuer2 lain yg korang tau what do & don't utk org pegnen.. *oiiii cik cikin.. hang belom kawin pasai pe nak gatai mintak info bender nih..!!!* - hehe.. sajeje.. kan sharing is caring.. maner tau org lain leh refer nnti.. :P

2 comments:

Dayu said...

tu lah pasal
ramai yg kata tak elok
tp rasa excited tu sapa boleh tahan
dah lah brg baby smua best2+comel2
mau tak tergoda nak membeli

tapi, sebolehnya
jgn lah excited terlalu awal kan
biarlah dah 3,4 bulan br kita hebahkan

boleh??
*kang ada lak mak ayah marah tak bgtau awal2*

cikin said...

hahahaha... tula pasal.. comei sgt barang2 dorg nih..

bab bg tau mak ayah tu.. klu cik cikin jawab "boleh" bole tak..:P