Friday, May 22, 2009

Hiasan Bilik Tidur Pengantin

tgk tajuk pun dh macam promote barang lak kan.. tp ni la yg slalu org dok usha2 klu pi gumah pengantin.. m'ti punyerla nak tgk hiasan kat bilik pengantin.. nak tgk color ape.. cadar kaler ape.. decoration cmner.. langsir cmner.. memacamla.. *dan xkurangla ngn org yg komen pas tengok tu*

semestinyerla pengantin nak hias lelawa + cecantik bilik tido ni kan.. cik cikin pun nak hias cecantik gak..:D hehe..:D *insyaAllah*

hmm.. cik cikin guner je balik cadar yg pkai ms tunang ari tu -exactly cm dlm gamba tunang cik cikin ni *mahal tu.. bis duit cik cikin.. sib tongtong ngn mak.. huhu* dinding pun nnti same je kalernyer *oren*- malas mau cat lain.. lg pun duit ma.. tenaga lg.. masa lg.. hehe.. so stick with orenla yer.. cumer tuka langsir je kaler maroon cream.. hmm harap2 bilik tak jd gelap la..

pastu nak la ade kelainan sket dr ms tunang ari tu kan.. takkan nak same gak deconyer..:P nnti tgk dlm gamba hiasan bilik ms kawin ngn ms tunang sepesen jer..:P

nnti deco cmni pun cantik kan..:) tambah bunger ngn kelambu kecik tu *satu hal la plak nak memasang bender alah tu.. huhu*

cmni pun ok gak.. tambah bantal kecik2 kaler maroon ngn letak bunger katil je..:D

ni cam pic yg ade kelambu kat atas tu je kan.. sweet kan..:)

ke letak kain rentang *lupa org panggil ape* mak pun ade beli kain ni kaler maroon ari tu..:)

ni sweet je kan..:) tabur2 sket kelopak ros lg cun.. over pulak cik cikin nih.. huhu..:P
hmm.. pastu kat meja solek2 tu takkan nak bia kosong je kan.. maybe cik cikin pun nak letak cam ni kot.. *cm yg dicadangkan dlm isubumperkahwin ni*

ataupun yg cm isubumperkahwin cadangkan ni pun cantik gak..:) kner rajin potong bunga rampai jela nnti.. hehe..:P:P

p/s: credit picas kepada tuan2 picas yer.. sori lupa dh amik kat maner.. huhu..

6 comments:

Annaster said...

dear, i pick bilik yg ada pink2 tuh.. sweet and romantic..
then u add with lily kaler pink and putih or daisy also can..

kalau nk wangi, buh harum sundal malam.. i did mine, baunya mak aiii... semerbak..

cikin said...

yg pink tu sweet kan..:) yeker..? cadang2 mmg nak letak lily pun..:)

bunga harum sundal malam..? hehe kner check ni kat maner jual.. thanks Timmy..:)

Annaster said...

Shikin,
cuba gie kat area CM tuh.. yg nk ke LRT Putra berhadapan ngan maybank.. Ada pusat tuisyen kasturi kot.. kedainya area belakang...
u will fall wit all the flowers kat situ.. kalau amik harum tuh, amik yg kudup skit.. nanti kembang just nice on ur day..
=)

cikin said...

oooo... kat situ... penah g stu beli bunger konvo adik dulu.. hehe.. again, thanks so muchhh Timmy..:)

Anonymous said...

salam..kak ckin..saya slalu bc blog akak..ska sgt..dr akak lom kwen smpai skang..tgk org pon rmai bc blog akak..

emm..sy nk mtk tlg akak blh?
sy masuk pertandingan gerbang cinta mega utusan. hr tu tersenarai 25 finalis..
skang dpt top 10 plak..then ktrg kene mtk org undi untuk 40% dari mrkh..

blh x akak tlg watkan post utk kite..nk wt blog xpandai..huhu..

kt cni..
http://syokkahwin.com/gerbangcinta/2009/11/undian-sudah-bermula/

adiahnye dapat tajaan kawen 150k..ini anjuran utusan..blh x kak..plz...

RIZAI ALI dan AINUL FARHA

cikin said...

salam adik..:)

ok.. insyaAllah nnti akak buat n3 pasal ni ya..;) n smoga berjaya..:):)